OPETTAJAN TYÖHYVINVOINTI - terveisiä hyvinvointikahvilasta

Hyvinvointikahvilassa perjantaina 1.11 oli aiheena Opettajan työhyvinvointi - ammatillinen näkökulma. Tallenne löytyy täältä: Hyvinvointikahvila 1.11.2013.

Kahvilassa keskusteltiin opettajan työhyvinvoinnista. Eräs näkökulma aiheeseen on Katarina Stenbergin kirja Riittävän hyvä opettajaLähtökohtana opettajan työhyvinvoinnille on itsetutkiskelu ja sen miettiminen, mikä riittää. Palaute on tärkeä tekijä, jonka avulla riittävyyttä voi mitoittaa sekä työyhteisön että opiskelijoiden näkökulmasta. 

Osaaminen muuttuu usein näkymättömäksi itselle ja silmille hyppii vain se, mitä ei vielä osaa ja tuntuu, että kaikki muut osaavat tai ainakin kaikkien pitäisi osata. Omaa osaamista voi kaivella esiin itsekin erilaisten työkalujen avulla, CV voi olla yksi niistä. Jos haluaa sukeltaa syvemmälle, voi tehdä löytöretken omaan työkokemukseen ja osaamiseen erilaisten harjoitusten tai työnohjaajan avulla.

Kahvilassa sivuttiin myös NLP:ta vuorovaikutus- ja itseymmärrystyökaluna. NLP-kouluttaja Kaisa Leitola on kirjoittanut kirjan aiheesta Oppimisen NLP, joka on saatavana sekä kirjana että äänitteenä.

Hyvinvointikahvilat jatkuvat myös keväällä. Olisi mukava saada asiakaspalautetta ja toiveita jatkotarjoilusta. Tähän mennessä ovat nousseet esiin mm. Työ ja ikä, NLP:n konstit kuorman keventäjinä, Osaaminen ja ammatillinen itsetunto - kohotusta käytännössä.

Hyvinvointikahvila jatkuu seuraavan kerran perjantaina 29.11.2013 klo 14 ja aiheena on "Ennakoiva työhyvinvointi yksilön ja työyhteisön näkökulmasta".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti